Online Rulett

Ha még nem vagy járatos a kaszinójátékok színes palettáján, akkor itt az idő, hogy megismerd miről is szól az online rulett. A filmekben vagy könyvekben gyakran bemutatott szerencsejáték az egyik leghíresebb a kaszinóban megtalálhatóak közül. Tudni szeretnéd hogyan működik az online roulette? Akkor jó helyen jársz.

Mi is az a rulett?

A ,,roulette’’ egy francia szó, melynek jelentése ,,kis kerék’’. A kerék szélén számokat találunk, a számok alatt pedig mélyedéseket, úgynevezett zsebeket. Először a kereket megpörgetik egy irányban, majd a labdát a kerék tetején az ellenkező irányban pörgetik. Ahogyan a labda elveszti a gyorsulását, a középpont felé kényszerül gurulni, így a labda valamelyik zsebbe érkezik, amelyhez tartozik egy szám és egy szín.

Hogyan kezdj rulettezni

Ha szeretnél online rulettet játszani, akkor öt lépésen kell végig haladnod. Először is ki kell választanod a játék típusát, amit játszani szeretnél. Online kaszinókban az élo rulett valtozat is sokszor medtalálható. Aztán elhelyezed a tétet. Ahogyan a tétet jóváhagyták, a rulett elkezd forogni. Amikor a labda elveszti a lendületét, bekerül egy szám alá. Ha a szám vagy szín a te tétjeidnek megfelelő, akkor nyertél.

Milyen típusai vannak az online rulettnek?

A roulett-nek több féle típusa is van, csakúgy, mint a legtöbb kaszinó játéknak. Az európai felhelyezés a legelterjedtebb forma és a legjobb kezdők számára. A roulette keréknek 37 zsebe van, amelyekből az egyik 0. A számok 1-10 terjednek, aztán 19-28-ig, de nem sorrendben.

A másik formula az amerikai roulette, ahol a felállás kicsit módosul a kontinens stílusa szerint. A 37-ig terjedő Európai számsorozat helyett, itt 38-ig terjed a skála két nullával a keréken. Ennek van egy olyan hatása, hogy megemeli az úgynevezett ,,house edge’’ értéket 5,26 százalékkal, ami így sokkal magasabb, mint az Európai változatnál.

Online rulett tétek

A következő fontos tudnivaló a tétekkel kapcsolatos. Két fő típusú tét létezik a roulette esetében, amelyeken belül is még találhatunk jó párat. Az úgy nevezett belső téteket általában akkor teszik, hogyha a kereken lévő számokra szeretnének fogadni. Nagy átlagban ezekkel nehezebb nyerni, de a nyereség is nagyobb lehet.

Ezen belül található meg a ,,straight up’’ (egyenesen) fogadás, amely során a zsetonodat egyetlen számra helyezed. A felállásban 2,7%-od van nyerni. A következő a ,,split’’ (felosztás), ami szintén egy elég egyszerű fogadási forma: két egymást követő számra helyezel egy zsetont a két számot elválasztó vonalra. Egy másik tét az úgy nevezett ,,street’’ (utca), amit másnéven trió tétnek is neveznek. A cél az, hogy lásd a labda azon számokon fog e megállni, amelyre gondolsz. Itt már 8 százalékos esélyed van nyerni. A belső fogadások utolsó szereplője a ,,corner’’ (sarok), amely során négy számra fogadsz és mindegyikre helyezel egy-egy zsetont. A nyerési esély tíz százalék.

A roulette tábla azonban nem csak számokból áll. A számokat színes mezők ölelik körül, fekete vagy piros. A viszonylag egyszerű fogadásokat külső tétnek is nevezik. Az első formája a piros/fekete fogadás. Egyszerűen arra teszel tétet, hogy a labda piros vagy fekete mezőre fog-e érkezni, amelyre 48%-os esély van. A következő felállás a páros/páratlan tét, amelynek a neve is egyértelművé teszi a menetét. Arra fogadsz, hogy a labda páros vagy páratlan számon áll-e majd meg. Az utolsó fogadási forma pedig a magas/alacsony, ahol arra fogadsz, hogy a labda az 1-18 közötti számokon (alacsony) vagy egy magasabb régióban, 19-36 közötti számokon landol-e.

Ezek tehát az alapvető szabályai és tétjei a roulett-nek, ami az online rulett játékban sincsen másképpen.

Tedd meg a kedvenc számod, dölj hátra, kövesd a golyót és sok szerencsét.