Legjobb Online Póker oldalak

Online póker az egyik legkedveltebb jaték Magyarországon. Itt megtalálsz mindent ami a kezdéshez kell beleértve az online póker szabályokat és a legkedveltebb online póker oldalakat. Élvezd a legjobb online póker oldalakat magyarul. 

Online Póker szabályok

Ha szeretnél belevágni az online pókerezésbe, de még kezdő vagy, akkor nem árt először megismerkedned az alapvető játékszabályokkal. Bár a nyerés időnként a szerencsén is múlhat, a hivatásos pókerezők jól tudják, hogy az ügyesség végül mindig felülkerekedik a véletlenen. Ha szeretnél az online pókerezés mesterévé válni, akkor először neked is az alapoktól kell elindulnod. Az alábbiakban a legnépszerűbb póker, a Texas Holdem alapján ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat.

ㅤ1. Mivel játsszák a pókert?

A póker legtöbb fajtája egy 52 lapból álló szabványos paklit használ. A francia kártya összesen 13 számot és négy színt tartalmaz. A számok növekvő sorrendben kettőtől tízig terjednek, majd a tízest a bubi, a dáma, a király és az ász követik. A színek a pikk (spade), a kőr (heart), a káró (diamond) és a treff (club) lapokból állnak. Az ász egy különleges lapot képez a pakliban, ugyanis nemcsak a kettes előtt, hanem a király után álló kártyalapot is jelölheti.
A Draw póker és a Lowball esetében a paklihoz néha egy joker (vagy „bogár”) is tartozik, mely a Draw pókerben használható kiegészítő ászként, illetve egy sor vagy egy flöss kiegészítésére is. A Lowballban ezzel szemben a joker a legalacsonyabb kártyaként használatos. Ha például 9-6-2-A-Joker van a kezedben, akkor az lényegében ugyanolyan erősségű, mintha 9-6-3-2-A lenne a kombinációd.

2. ㅤHány játékosból áll egy pókerjátszma?

A póker típusától függően tetszőleges számú játékos játszhat, általában kettőtől tízig. A legtöbb hét lapos kaszinójátékban, mint például a Razz vagy a Stud pókerben nyolc játékos vesz részt, míg a Texas Hold’em pókerjáték legtöbbször kilenc vagy tíz játékossal indul.

3. ㅤMekkora téttel játsszák a pókert?

Bár egy baráti összejövetel során valószínűleg nem valódi pénzzel fogtok játszani, ha szárazföldi vagy online kaszinóban szeretnéd megmérettetni magad, akkor gyakran élesben fog menni a játék. Érdemes tudnod, hogy a zsetonok általában egy hagyományos dollárértéket követnek, így a legtöbb játékban a fehér zseton 1 dollárt, a piros 5 dollárt, a zöld 25 dollárt, a fekete 100 dollárt, a lila pedig 500 dollárt jelöl.

4. ㅤMi a pókerjáték célja?

Akár Texas Hold’emet, akár Pot Limit Omahát játszol, a játék lényege természetesen minden esetben a nyerés, legtöbb esetben a pénznyerés. A téteket abban a reményben teszed fel, hogy neked van a legjobb kezed, és hogy az ellenfeleid bedobják a saját kezüket. A legnépszerűbb pókerjátékokban az öt lap legfelső kombinációja a legjobb kéz. Persze olyan is előfordulhat, hogy döntetlen a játék; ebben az esetben a bent maradt játékosok egyenlő arányban osztoznak a téteken.

A legelső lépés a játszma megkezdése előtt az osztó, azaz a dealer kijelölése, akinek a szerepét egy button nevű korong fogja jelezni. A dealer bal oldalán levő két játékos beteszi a téteket a kasszába, azaz a potba, melyek a kezdő potot fogják kitenni az egyes leosztások előtt. Az osztótól balra ülő játékos, a kis vak az eggyel arrébb ülő játékos, azaz a nagy vak tétjének a felét fogja betenni.
Az osztás során a játékosok két-két indulólapot kapnak, melyeket zárt kártyáknak nevezünk. Az első licitkör után kezdődik meg a lapok kiosztása, amely során a játékosok többféleképpen cselekedhetnek: emelhetnek, nyithatnak, megadhatják az utolsó emelés összegét, eldobhatják lapjaikat, vagy pedig passzolhatnak. Nézzük, mit is takarnak pontosan ezek a kifejezések:

 • Nyitás – Játékosként abban az esetben nyithatsz, ha az aktuális körben még senki nem licitált – miután ezt megtetted, a többi játékosnak is be kell raknia a nyitással megegyező tétet.
 • Emelés – Ha az adott licitkör során egy másik játékos már emelt vagy nyitott, akkor lehetőséged van emelni, azaz az addigi tétösszeget meghaladó tétet betenni.
 • Megadás – Amennyiben más játékosok már nyitottak vagy emeltek, dönthetsz úgy, hogy megadod a tétet, azaz az addigi legnagyobb téttel megegyező összeget teszel be.
 • Dobás – Ha eldobod a lapjaidat, akkor lemondasz az aktuális leosztásban való részvételedről, így a nyerésről is.
 •  Passzolás – Ha az adott körben még nem volt emelés, akkor a passzolással átadhatod a licitálás megkezdésének a lehetőségét a következő játékosnak.

A játékosok sorrendje mindig az óramutató járásával megegyező irányban zajlik. Aki folytatni szeretné a játékot, annak általában vagy emelnie kell, vagy pedig be kell tennie a tétösszeget. Hogy a te esetedben melyik a legjobb megoldás, az persze nagymértékben függ az indulólapjaidtól.

Hogy mekkora összeggel nyithatsz vagy emelhetsz, azt a tétlimitek határozzák meg. A legtöbb pókerjátékban háromféle limittel találkozhatsz: a no limittel, a pot limittel vagy a fix limittel. Ha a pókerjáték, amellyel játszol, a no limit tétstruktúrát alkalmazza, akkor a zsetonkupacodtól függően bármekkora összeggel nyithatsz vagy emelhetsz, amikor rád kerül a sor. A pot limit esetén a nyitás vagy az emelés tétösszegét a pot aktuális összege határozza meg, míg a fix limites játékokban egy előre meghatározott összeget rakhatsz be.
Amikor a licitkör véget ér, a játékosok leosztják az első három közös kártyájukat az asztal közepére, mielőtt megkezdődne a második licitálás. Ebben a körben már a dealertől balra ülő játékostól indul a kör, hacsak ő nem dönt úgy, hogy passzol, és ezzel átadja a kezdeményezési lehetőséget a mellette ülő játékosnak. A licitálás minden esetben akkor zárul le, ha az alábbiak közül az egyik feltétel teljesül:

 1. Már minden tétet megadtak a játékosok.
 2. Egy játékos kivételével mindenki eldobta a lapjait.
 3. Az összes játékos passzolt.

A Texas Holdemben és az Omahában egyaránt négy licitkörből áll egy játszma, mégpedig a flop előtti és a flop utáni körökből, valamint a turnből és a riverből. Amikor egy adott licitkör lezárul, a játékosok folytatják az osztást, megkezdik az újabb licitkört, vagy pedig a leosztás végére érnek.

A játék legutolsó lépése – a river után – a showdown, amely során a fennmaradó játékosoknak fel kell mutatniuk a kártyájukat a többieknek. A potot az nyeri, akinek a legjobb a keze, azaz az öt pókerlapból álló kombinációja. Mutatjuk a lehetséges kezeket a legerősebbtől a leggyengébbig:

 1. Royal flöss (Royal Flush) – Színsor, amely tartalmaz egy ászt is.
Példa: A♦ K♦ Q♦ J♦ 10♦
 2. Színsor (Straight Flush) – 5 egyszínű, egymást követő lap.
Példa: 8♠ 7♠ 6♠ 5♠ 4♠
 3. Póker (Four of a Kind) – 4 azonos értékű lap, 1 kísérőlap.
Példa: A♠ 4♠ 4♣ 4♥ 4♦
 4. Full (Full House) – 3+2 azonos értékű lap.
Példa: A♦ A♣ A♥ J♥ J♠
 5.  Flöss (Flush) – 5 egyszínű lap.
Példa: A♥️ J♥️ 8♥️ 4♥️ 2♥️
 6. Sor (Straight) – 5 egymást követő lap.
Példa: 8♥ 7♣ 6♦ 5♦ 4♠
 7. Drill (Three of a Kind) – 3 azonos értékű lap, 2 kísérőlap.
Példa: A♠ K♥ 5♠ 5♦ 5♣
 8. Két pár (Two Pair) – 2×2 azonos értékű lap, 1 kísérőlap.
Példa: A♣ K♥ 5♥ K♠ 5♦
 9. Egy pár (One Pair) – 2 azonos értékű lap, 3 kísérőlap.
Példa: A♦ A♣ 7♠ 4♠ 2♣
 10. Magas lap (High Card) – Bármilyen lapok.
Példa: A♧ Q♢ 9♡ 6♧ 3♢

Ha nyerésre törekszel, akkor szükséged lesz egy stratégiára a játék elsajátításához. A profi pókerjátékosok az asztalnál szerzett tapasztalataik mellett a póker elméletét is megtanulták, így a játék minden aspektusával képben vannak. Az interneten te is rengeteg információt találhatsz, így javasoljuk, hogy csak megalapozott tudással lépj be az online póker világába.

Fontos megemlítenünk azt is, hogy személyes jellemvonásaid éppen olyan fontosak, mint a stratégiai tudásod. A sikerhez a stratégiai tudás mellett ugyanis egy bizonyos karakterre is szükséged lesz. Az önfegyelemmel nem rendelkező játékosoknak például nehéz lesz következetesen nyerniük, függetlenül attól, hogy stratégiailag mennyire kifinomultak. Ha valakiből hiányzik a fegyelem ahhoz, hogy eldobja a rossz kezdőkezeit, akkor a világ összes tudása sem segíthet neki a győzelemben.

Manapság olyan sok online kaszinóoldal próbálja magához csalogatni az érdeklődőket, hogy nehezedre eshet kiválasztani a legjobbat közülük. Különösen igaz ez akkor, ha még teljesen kezdő vagy. Bár a számodra ideális online kaszinó az játékigényeidtől függ, általánosságban elmondható, hogy az alábbiakra érdemes odafigyelned a leendő kaszinód kiválasztásakor:

 1. Nézd meg, milyen üdvözlő bónuszokat kínál a kaszinó.
 2. Csak olyan kaszinónál regisztrálj, amely már nagyobb felhasználói táborral rendelkezik.
 3. Olvasd el a korábbi játékosok értékeléseit.
 4. Ellenőrizd, hogy a kaszinó támogatja-e az általad preferált fizetési módszert.
 5. Bizonyosodj meg arról, hogy az oldalnak van aktív ügyfélszolgálata.

Ha szeretnél belevágni az online pókerezésbe, akkor nem árt tudnod, miről is beszélnek az asztalnál ülő játékosok a chatben. Mivel nagy valószínűséggel nemzetközi társasággal fogsz játszani, nagyrészt az angolt fogjátok használni. Mutatjuk a leggyakoribb rövidítéseket, amelyekkel az online szerencsejáték-oldalakon találkozhatsz:

c

club (treff)

NL

no limit

d

diamond (káró)

PL

pot limit

h

heart (kőr)

J

jack (bubi)

s

spade (pikk)

Q

queen (dáma)

Ac

ace of clubs (treff ász)

K

king (király)

Ad

ace of diamonds (káró ász)

bb

big blind (nagyvak)

Ah

ace of hearts (kőr ász)

sb

small blind (kisvak)

As

ace of spades (pikk ász)

86

játékból való eltávolítás vagy tiltás

Ne aggódj, ha a szabályok elsőre egy kicsit bonyolultnak tűnnek, hiszen egy pár menet lejátszása után máris magabiztosabbnak fogod érezni magad. Ha szeretnél sikert aratni az online pókerezéssel, akkor a legjobb, ha minél többet gyakorolsz, hiszen csak tapasztalat útján fogod tudni elsajátítani a szükséges tudást. Olavass bővebben a legjobb online póker  oldalkról és próbáld ki itt:

 1. Unibet online kaszinó
 2. Partypoker

Sok sikert kívánunk.